bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn januari 2012 » « wijn november 2012


wijnabonnement december 2012

Viognier de la Citadelle 2011, Vin de Pays de Vaucluse Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

december 2012
WIJN 9: Viognier de la Citadelle 2011, Vin de Pays de Vaucluse

Dit is een wijn die op onverklaarbare wijze ooit uit ons assortiment is geraakt?!
Maar toen Huib mij onlangs de jaargang 2011 liet proeven, was ik meteen weer verkocht!
Huib, die u hier al 10 jaar lang elke zaterdag in de winkel ziet schitteren, importeert samen met zijn broer Max bijzondere wijnen uit de Provence, waarvan wij er enkele in het assortiment hebben.
Deze wijn is bijzonder omdat deze is gemaakt van de viognier-druif. Enkele grote witte Rhône wijnen, zoals de bekende Condrieu-wijnen, worden van deze druifsoort gemaakt.
Het domein, gelegen in het nationaal park van de Lubéron, is sinds 1980 eigendom van Yves Rousset-Rouard. Hij heeft al zijn passie en krachten gestoken in de wijngaarden om grootse wijnen te kunnen maken. Sinds enige jaren wordt hij bijgestaan door zijn zoon Alexis alsmede oenoloog Noël Rabot.

Bijgaand een boodschap van zoon Alexis Rousset-Rouard:

 

"Chers Amis,

J'espère que vous apprécierez notre Viognier 2011 auquel nous avons apporté un soin tout particulier sur ce très beau millésime.
Je vous souhaite une bonne dégustation en espérant vous accueillir au domaine prochainement. Vous bénéficierez d'une invitation gratuite pour notre Musée du Tire-bouchon sur présentation de ce message.

Bien cordialement,
Dank u wel,
Alexis Rousset-Rouard / Domaine de La Citadelle"

Ofwel: u bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het domaine en u krijgt gratis entree voor het "Kurkentrekker museum" dat zij hebben opgericht.

De smaak van de wijn kenmerkt zich als fris met een aromatische neus van bloemen en hints van geel fruit als meloen en perzik. Het is met recht een Viognier. En omdat deze wijn fantastisch combineert met kaas, krijgt u - in samenwerking met Maitre Fromager René Koelman – dit heerlijke stuk Le Napoléons erbij. Gelegen in het hart van de centrale Pyreneeën vindt men de Nez de Napoléon (de neus van Napoléon). De berg dankt zijn naam aan zijn vorm. De kaas die hier wordt gemaakt is bereid uit rauwe schapenmelk en wordt gedurende 10 maanden geaffineerd (gerijpt) in de natuurlijke kelders van Baraillan in Montréjeau.

Viognier, Domaine de la Citadelle normaal € 18,50
Voor abonnementhouders in november € 14,80

 

inschrijven

 

wijn januari 2012 » « wijn november 2012