bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn november 2012 » « wijn september 2012


wijnabonnement oktober 2012

Tempestad Godello 2011, D.O. Valdeorras Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

oktober 2012
WIJN 7: Tempestad Godello 2011, D.O. Valdeorras

De winkel bestaat deze maand 10 jaar!
Velen van jullie komen hier al vanaf dag één en dat vinden we heel bijzonder.
Een aantal producten die we verkopen hebben we ook al vanaf dag één en daaronder bevindt zich onder andere ook de lijngevangen tonijn van Ortiz. En zoals u wellicht al in het filmpje* heeft kunnen zien, was ik afgelopen maand in Spanje. Ik was uitgenodigd door Ortiz Conservas en Vanilla Venture om mee te gaan vissen op tonijn.
En ik weet nu ook waarom ze het vissen noemen ...tja anders had het wel vangen geheten. Maar ondanks dat we geen tonijn aan de haak hebben weten te slaan, was het een prachtige reis en ben ik oprecht nog meer onder de indruk geraakt van het bedrijf Ortiz. Er wordt nog zoveel ambachtelijk gedaan. Zo wordt elk anjovisje met de hand gefileerd. Kortom: een bijzonder Spaans familiebedrijf met prachtige producten.
Om in Spaanse sferen te blijven heb ik voor deze maand dan ook een Spaanse wijn geselecteerd. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een vervanger voor de Nora, een Albariño uit de Rías Baixas. Inmiddels had ik al een stuk of zeven Albariños geprobeerd tot ik onlangs deze fantastische Godello tegenkwam. Het is dan weliswaar geen Albariño en niet uit Rías Baixas, maar wel ook uit Galicië, het Noord-Westen van Spanje net boven Portugal.
Tempestad betekent "de Storm" in het Spaans. De omgeving van Ourense wordt namelijk regelmatig geteisterd door flinke stormen. De wolken, die aankomen vanaf de Atlantische Oceaan, ontrollen zich op de bergen. Van de steile terrassen op deze bergen komt deze wijn van 100% Godello. Een inheemse druivensoort van deze streek. Een frisse mineralige wijn met een rijke smaak die erg goed combineert bij vis, schaal en schelpdieren. En uiteraard bij de conserven van Ortiz.

Tempestad Godello normaal 16,00
voor abonnementhouders in oktober 12,80

Ortiz

 

inschrijven

 

wijn november 2012 » « wijn september 2012