bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn oktober 2017 » « wijn augustus 2017


wijnabonnement september 2017

Örökké St. Andrea, 2014 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

september 2017
WIJN 66: Örökké St. Andrea, 2014

‘Voor Eeuwig’ is de vertaling van ‘Örökké’, een witte wijn van de eigenzinnige Hongaarse wijnmaker, Gyõrgy Lõrincz. Al zijn wijnen dragen mooie namen, Napbor, Zonnewijn, Aldás, Zegening of Bikavér Merengö, Dromer. Gyõrgy Lõrincz wilde zijn witte wijn, Örökseg, Erfenis noemen. Hij kocht het wijngoed van de erfgenamen van de bekende Hongaarse wijnmaker Tibor Gal, maar vond bij nader inzien het woord Örökké, Eeuwig mooier. Verleden, heden en toekomst verenigd in één woord, een voortdurend proces.

Het wijnhuis St. Andrea opende in 2002 haar deuren met wijngaarden liggend in de heuvels van Eger. De ecologische condities zijn hier zeer geschikt voor witte wijn. Bijzonder, de oude wijnkelders in het grote onderaardse gangenstelsel van de stad. Gyõrgy gaat volledig zijn eigen weg, resulterend in mooie wijnen zelfs grote wijnen. Originaliteit, puurheid en perfectie. Om het beste uit een druivenras te halen, onderzoeken Gyõrgy en zijn zoon voortdurend de grond van hun percelen op zoek naar meer kennis om de essentie te begrijpen en de optimale combinatie van druivenras en perceelbodem te vinden. “We must try to tend to simplicity and natural processes to let our terroirs express themselves”.

De wijnen van St. Andrea staan voor goede kwaliteit en zijn bekend binnen Hongarije, maar ook daar buiten vallen de wijnen in de prijzen. Örökké is een blend van Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Viognier, Chardonnay, Rhein Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc. De verschillende druiven geven de wijn ieder hun eigen touch mee, bloemen, perzik, abrikoos, mineralen en de 10-maanden houtrijping zorgt voor vanille en nootmuskaat in de smaak. Deze wijn is een must voor de avontuurlijke wijndrinker. Lekker bij verse forel, gebakken in boter met tijm en geroosterde amandelen, een pulled chicken sandwich of eendenpaté op een knapperig Frans stokbrood.

Normaal: € 20,45
Deze maand met abonnement: € 16,35

 

inschrijven

 

wijn oktober 2017 » « wijn augustus 2017