bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn september 2017 » « wijn juli 2017


wijnabonnement augustus 2017

Ascheri, Langhe Nebbiolo San Giacomo, 2014 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

augustus 2017
WIJN 65: Ascheri, Langhe Nebbiolo San Giacomo, 2014

Vorig jaar zomer was het de witte Arneis wijn van de Piemontse familie Ascheri, die wij aan u voorstelden. Deze maand willen we u laten kennismaken met de Langhe Nebbiolo San Giacomo. Een fantastisch alternatief voor de Barolo, de wijn van Koningen. Nebbiolo, de naam van de rode druif, waarvan ook de Barolo gemaakt wordt, is afgeleid van het Italiaanse woord Nebbia –mist-. Mist die door de heuvels van Piemonte waart tijdens het oogsten in het najaar.

De Langhe Nebbiolo San Giacomo is een volle, pittige, granaatappelkleurige wijn met een delicate rozengeur. Droog en toch zacht als fluweel in de mond, harmonisch en zeer persistent op hetzelfde moment. Een mooie balans. Het is een 100% Nebbiolo, die u 10 jaar kunt laten liggen. Dit glas smaakt goed bij tenderloin steaks met een cranberry-port of gorgonzolasaus, een Tataki van beef of tonijn (vlees of vis kort aan beide kanten geroosterd, waarbij de binnenkant rauw blijft) met een gember, citroen-soya saus of een gegrilde lamschotel met een pittige mango saus. De Langhe Nebbiolo is ook lekker bij een mooie kaasplank of een stevige paté.

Mocht u deze zomer in Italië door de Piemonte rijden, probeer dan een tafeltje te krijgen bij de Osteria van de Famiglia Ascheri Murivecchi genaamd. Op de plek waar in 1880 de eerste kelders opgericht werden voor de Barolo wijnen, is een restaurant gecreëerd met een authentieke stijl en liefde voor oude tradities. Het menu staat op een zwart schoolbord, de tafels zijn van oud hout.

In alle eenvoud genieten van Piemontse gerechten vergezeld van ‘Vini Ascheri’.

 

inschrijven

 

wijn september 2017 » « wijn juli 2017