bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn juli 2017 » « wijn mei 2017


wijnabonnement juni 2017

Remordimiento Rood (2014) en Wit (2016) Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

juni 2017
WIJN 63: Remordimiento Rood (2014) en Wit (2016)

Het Spaanse wijnhuis Bodega Cerrón vertegenwoordigt de nieuwe generatie van Oude Wereld Wijnen met inspirerende waarden als familie, kennis en vernieuwing. De know-how is door de eeuwen heen opgebouwd, met inbegrip van de voorliefde van de familie voor innovatie. In 1895 werd de familie Cerrón eigenaar van het stuk land dat de Viña Cerrón wijngaard omvat. Gelegen 850 meter boven zeeniveau in Fuentealamo in het zuidoosten van Spanje en van een unieke geologische rijkdom, variërend van een krijt bodem van meer dan 65 miljoen jaar oud tot dolomiet, groen mergel en een mediterraans klimaat van droge koude winters, hete zomers en schaarse neerslag.
Het eerste druivenras dat werd aangeplant was Monastrel. In 1950 opende het wijnhuis haar eerste wijnkelder en de voorspoed die volgde  stelde de familie in staat om meer land te kopen. Het Grote Aanplanten kon beginnen. De rode druivensoorten Granache, Cencibel, Syrah, Monastrel, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot en de witte Chardonnay druif groeien uit tot de essentie van de Cerrón wijnen.
Cerrón gebruikt in het hele vinificatie proces geen meststoffen, additieven of synthetische chemicaliën. Het streven naar continue verbetering en vernieuwende ideeën resulteert begin 1990 in certificering van de biologisch-dynamische procedures. Viña Cerrón staat synoniem voor kwaliteit. Geen wonder dat het huis de afgelopen 3 jaar alleen al 20 internationale prijzen won en wijnliefhebbers wereldwijd veroverd.
De witte Remordimiento is100% Chardonnay en  rijpt twee maancycli in oude eikenvaten. Een ‘easy drink’ zoals de Engelsen het zo mooi zeggen. Lichtgeel met een geur van witte bloemen en zacht van smaak. De rode Remordimiento gemaakt van de Cencibel, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot druif heeft ‘zachte’ tannines, proeft jong, maar toch stevig. Dit glas wit smaakt goed bij gerookte zalm, oesters of een risotto met verse doperwten of groene asperges. De rode Remordimiento, paars van kleur met balsamico en cassis in haar ietwat rokerige smaak past perfect bij geroosterd rood vlees en toast met paddenstoelen en verse peterselie. Een wijn als een klassieke Spaanse roman in uw glas.

Normaal, samen: € 20,30
Deze maand met abonnement: € 16,25

 

inschrijven

 

wijn juli 2017 » « wijn mei 2017