bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn september 2016 » « wijn juli 2016


wijnabonnement augustus 2016

L`Irrésistible 2015 Mas Carlot Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

augustus 2016
WIJN 53: L`Irrésistible 2015 Mas Carlot

De smaak van Zuid-Frankrijk, L`Irrésistible 2015 Mas Carlot, Costières de Nîmes. Onweerstaanbaar - irrésistible - zoals de naam al zegt . Tussen Nîmes en Arles, net ten Noorden van de Camarque, vind je een groepje losstaande gebouwen verscholen in een Toscaans aandoend golvend landschap, de prachtig gerestaureerde Mas Carlot en het Château Blanc.

De Mas Carlot heeft een rijke historie en diverse belangrijke eigenaren gekend. In 1986 vestigde Paul-Antoine Blanc zich hier na de succesvolle verkoop van zijn Parijse restaurant Le Pied du Cochon. Zijn dochter Nathalie rende als meisje al spelend door de wijngaarden en heeft in 1998, na haar studie Oenologie in Montpellier, de leiding van haar vader overgenomen.

Nathalie Le Blanc is een gepassioneerde wijnmaakster, perfectionist en maman. In 1996 ontmoet ze Cyril Marès, zoon van een wijnmakersfamilie eveneens eigenaar van het nabij gelegen wijngebied Mas de Bressades en krijgt samen met hem vier kinderen. De naam “Les Enfants Terribles”, een krachtige en complexe rode wijn van Mas Carlot verwijst naar haar kroost, in smaak wild van karakter met gekonfijt fruit als zoet tegenwicht.

Op een van de best geschikte gronden van de Costières de Nîmes, rood gekleurd door het ijzer in de bodem, voorzien van leem aangevoerd door de rivier de Rhône en een vast Galets Roulés gesteente in de ondergrond uit een verre ijstijd, staan de oude wijnstokken waaraan de Grenache druiven van de L`Irrésistible groeien.

Deze zijdezachte rosé is mooi bleek en teer van kleur ook wel ‘gris’ genoemd door de Fransen. Met haar heeft u de zomer in uw glas; aardbeien, perziken en ziltigheid. Bij een zomerse barbecue, een lekkere salade niçoise of gewoon omdat het zomer is.

Bon Vacances

Normaal: € 11,10
Deze maand met abonnement: € 8,90

 

inschrijven

 

wijn september 2016 » « wijn juli 2016