bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn augustus 2016 » « wijn juni 2016


wijnabonnement juli 2016

Langhe Arneis Christina Ascheri 2015 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

juli 2016
WIJN 52: Langhe Arneis Christina Ascheri 2015

In 2014 werd de Italiaanse regio Langhe geplaatst op de werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege haar cultuurlandschappen en uitstekende levende getuigenis van wijnbouw en wijnbereidingstradities. De Ascheri familie maakt sinds 1880 deel uit van deze geschiedenis. Hun Langhe Arneis is onze wijn van de maand.

De Arneis druif uit Piemonte is de belangrijkste witte druivensoort in noordwest Italië en wordt ook wel 'Kleine Koning' of 'witte Nebbiolo' genoemd. De benaming hangt samen met die andere beroemde Piemontese wijn, de Barolo, de wijn van Koningen. De Nebbiolo druif waarvan de Barolo gemaakt wordt, is afgeleid van het Italiaanse woord nebbia - mist. Mist die in het najaar veelvuldig over de heuvels van Piemonte trekt. De Arneis is niet makkelijk om te telen en doet daarmee de betekenis van zijn naam in het locale Italiaanse dialect 'kleine schurk' alle eer aan.
De winter van 2014 werd ingeluid met een dik pak sneeuw en voorzag de bodem van een enorme reserve aan water. Dit in combinatie met de milde temperaturen van de zachte lente van 2015 zorgde ervoor dat de knoppen vroeg openbarstten en in mei al tot bloei kwamen met een uitstekende vruchtvorming. Tussen half mei en begin juni viel er nog wat regen, gevolgd door extreem hoge temperaturen. Zon waarin de 'kleine koningen' zich konden wentelen en ontwikkelen tot de beste oogst van de afgelopen jaren.
De familie Ascheri kreeg van Victor Emanuel II, koning van Italië, een 18e-eeuwse Franse print als bedankje voor 6 flessen Barolo. Op de fles ziet u de print terug. De kus op het logo staat symbool voor de liefde van een zoon voor zijn moeder, Cristina Ascheri.
De wijn is licht goudgeel en smaakt naar witte perzik, abrikoos en heeft een amandelbittertje in de afdronk, een lage zuurgraad, mineraliteit en een lekkere frisheid. Als aperitief, bij vis en lichte, zomerse gerechten.
Laat de zomer maar komen.

Normaal: € 11,40
Deze maand met abonnement: € 9,12

 

inschrijven

 

wijn augustus 2016 » « wijn juni 2016