bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn oktober 2014 » « wijn augustus 2014


wijnabonnement september 2014

Château Ollieux Romanis, Corbières 2012 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

september 2014
WIJN 30: Château Ollieux Romanis, Corbières 2012

Ik ga regelmatig uit eten, vooral voor mijn werk, want ik moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op culinair gebied. Zodoende was ik onlangs in het mijn inziens beste restaurant van Amsterdam waar Thomas Groot - samen met Richard van Oostenbrugge - de scepter in de keuken zwaait. Restaurant Bord’Eau in Hotel L’Europe, heeft in zeer korte tijd twee Michelin sterren verdiend en het einde is nog niet in zicht. Ondanks mijn eigen kennis over wijn, kies ik in sterrenzaken altijd liever een wijnparing of -arrangement dan een fles van de kaart. Op deze manier word ik namelijk regelmatig aangenaam verrast. Zo ook door deze wijn. Een wijn uit ’s werelds meest potentiële wijngebied van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, de Corbières. Hier is de kwaliteit de afgelopen 12 jaar gestegen tot Grand Cru niveau. De wijnen worden er wel degelijk op een moderne manier gemaakt maar met veel respect voor traditie, ambacht en in het bijzonder de natuur. Als u in Zuid-Frankrijk in een toprestaurant om wijnadvies vraagt, zal Château Ollieux Romanis zeker geadviseerd worden. Dus helemaal verrassend is het niet dat deze wijn in een toprestaurant als Bord’Eau op de kaart staat. De laatste generatie wijnmakers heeft het Château fantastisch gerenoveerd en de wijngaard wordt op een zo hoog mogelijk biologisch niveau bewerkt. Deze kleine "Meursault" ondergaat een vinificatie van 14 maanden met uitsluitend nieuwe eikenhouten vaten. Dit resulteert in geur- en smaaktonen van tropisch fruit, roostertonen en marsepein. Een mooie verfijnde finale geeft associaties met de rijke witte wijnen uit genoemd gebied in Bourgogne

Château Ollieux Romanis normaal € 21,95
Voor abonnementhouders in juli € 17,55

 

inschrijven

 

wijn oktober 2014 » « wijn augustus 2014