bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn februari 2014 » « wijn december 2014


wijnabonnement januari 2014

Valpolicella Superiore Ripasso, Veneto 2011 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

januari 2014
WIJN 22: Valpolicella Superiore Ripasso, Veneto 2011

Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Alle zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden (8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of 'arme ruige bergen'.

Het wijnhuis wordt gerund door de vier broers Castagnedi (Armando, Tiziano, Massimo en Paolo). Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie maar door te investeren in de nieuwste technieken hoopten de Castagnedi's de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en de overgang naar eigen domein gebottelde wijnen rendabel te maken.

De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

Valpolicella Ripasso Monti Garbi normaal € 15,50
Voor wijnabonnementhouders in januari € 12,40

 

Ripasso

 

inschrijven

 

wijn februari 2014 » « wijn december 2014