bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn januari 2013 » « wijn november 2013


wijnabonnement december 2013

Château d'Angles, Grand Vin Blanc 2009, La Clape Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

december 2013
WIJN 21: Château d'Angles, Grand Vin Blanc 2009, La Clape

Bij deze beloof ik u dat de volgende wijn in het abonnement een rode zal zijn! Maar ik wilde u deze witte zo graag laten proeven, omdat ik er zelf helemaal weg van ben.

Ik was onlangs op een wijnproeverij waar ik deze onder mijn neus geschoven kreeg en ik was meteen verrast. Ik kon de geur en smaak niet direct thuis brengen. Welke druifsoort is het? Welk fruit proef ik? De geur is die van een zoete wijn, vol tropisch fruit, maar de smaak daarentegen niet. Deze is mooi fris, droog, elegant en met een heerlijke afdronk. Complex maar zeker niet moeilijk.

Gelukkig was de wijnmaker Eric Fabre er zelf ook, hij vertelde me dat de wijn gemaakt wordt van hoofdzakelijk de Bourboulenc-druif en een blend van Grenache en Roussanne.
Het leuke van deze wijnmaker is dat hij niet zo'n
rasverkoper is, maar eerder een soort professor, hij heeft dan ook een enorme wijnkennis. En wat blijkt bij navraag, Eric Fabre heeft 8 jaar lang gewerkt als technisch directeur en wijnmaker bij het befaamde Château Lafite Rotschild in de Bordeaux. Zijn droom was om een wijngaard aan de Middellandse zee te hebben en in 2001 raakte hij verliefd op Château d'Angles.

De wijn is in mijn ogen een "eetwijn" ofwel een goed culinair inzetbare wijn die het bijzonder goed doet bij de mooie pasteien van De Pasteibakkerij.

Chateau d'Angles, La Clape
normaal € 19,50
Voor abonnementhouders in de maand
december € 15,60

 

Chateau d'Angles, La Clape

Chateau d'Angles, La Clape

Chateau d'Angles, La Clape

 

inschrijven

 

wijn januari 2013 » « wijn november 2013