bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn september 2013 » « wijn juli 2013


wijnabonnement augustus 2013

Prosecco La Tordera Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

augustus 2013
WIJN 17: Prosecco La Tordera

Het is iedere maand weer een interessante zoektocht naar de nieuwe wijn van de maand, dit keer ging het eigenlijk vrij makkelijk. Het moest een echte zomerwijn zijn. Want de zon is er volop en ik vind het zelf heerlijk om als aperitief een cocktail te drinken en daar leent de Prosecco zich bij uitstek voor.

Deze Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar de druivenras Glera (vroeger genoemd Prosecco), een lastige variëteit die laat rijpt en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn. Hij is aangenaam bruisend, lekker bloemig van geur, fris en minder droog dan bijvoorbeeld Champagne. Dit is de ultieme Italiaanse terras- en aperitiefwijn.

Maar bent u toch geen liefhebber van een Virgin Prosecco, dan doen we bij deze 3 suggesties voor een heerlijke cocktail met Prosecco:

- Spritz 1/2 deel Prosecco met 1/4 deel Aperol (Campari of Cynar kan ook) en 1/4 deel mineraalwater, serveren met een schijfje sinaasappel.

- Mimosa 2/3 deel Prosecco met 1/3 deel verse jus d’orange, serveren met een schijfje sinaasappel.

- Scroppino 1/4 deel Prosecco met 2/4 sorbet citroenijs en 1/8 deel wodka (scheut) eerst het sorbetijs en de wodka flink shaken, bijv. in de keukenmachine en spatel dan de Prosecco er luchtig doorheen, serveren in een champagneglas.

La Tordera normaal 11,50 euro
voor abonnementhouders in augustus 9,20 euro per fles

 

 

Drinkwijnen

We zijn bijna anderhalf jaar geleden met het wijnabonnement begonnen, om u op een leuke manier kennis te laten maken met ons wijnassortiment. Nu zijn de meeste wijnen, bijzondere wijnen die wellicht niet voor iedere dag zijn. Maar we hebben, zoals velen van u al weten, een aantal fantastische én betaalbare wijnen die uitermate geschikt zijn voor de spontane borrel, bij de eenvoudige maaltijd en natuurlijk voor feesten en partijen. Zo hebben we twee zeer geschikte witte wijnen, te weten Le Masnuy Chardonnay-Viognier en Au Cler, Côtes du Gascogne. En we werken al jaren met de Spaanse rode wijn Mas Delmera Garnacha.

De échte verrassing vind ik de nieuwe jaargang van de rode Le Masnuy. Deze is gemaakt van de druifrassen Merlot en Cabernet Sauvignon. Deze sublieme mix heeft een verrassend volle smaak van rood fruit en een lange stevige afdronk met een zacht pepertje. Het is een hele sappige, fruitige rode wijn die toch voldoende karakter heeft om ook bij het eten te drinken. Met recht een eenvoudige maar toch zeer mooie wijn die mijns inziens extra aandacht verdient. Vandaar deze maand niet één maar twee wijnen om te proeven. En omdat ikzelf in de zomermaanden toch net wat vaker spontane borrels en BBQ’s heb en dan de wijn rijkelijk vloeit, zijn alle drinkwijnen deze hele maand per doos extra voordelig.

Au Cler Cotes de Gascogne Le Masnuy Chardonnay-Viognier Le Masnuy Merlot-Cabernet Mas Delmera Garnacha

Normaal € 6,95 per fles
Voor abonnementhouders in augustus € 30,- per doos van 6

 

inschrijven

 

wijn september 2013 » « wijn juli 2013